Keramisch parket

Keramisch parket

Keramisch parket zijn vloer -of wandtegels met digitale houtlook prints in verschillende breedtes, lengtes en formaten.


Moderne ontwikkeling -en productietechnieken zorgen voor zéér natuurgetrouwe kopieën die amper van hun houten equivalent te onderscheiden zijn.

Diversiteit

Verkrijgbaar in wijde waaier van motieven zoals eik, berk, kers en tropisch hardhout.


Bovenop de ruime keuze aan houtsoorten qua looks, worden ook reliëfs en structuren in de tegel verwerkt om de “echtheid” te benaderen.

Ook beschikbaar in ultradunne tegels voor renovatieprojecten, de traditionele dikte van keramiek, en recentelijk ook op 20mm voor realisaties buiten.

Plaatsing

Plaatsingen kunnen zoals standaard keramische tegels, op elke ondergrond mits de aanwending juiste benodigdheden en producten, en de nodige knowhow van vloerder of doe-het-zelver. 

Toepasbaar in elke ruimte binnen -en buitenshuis, zonder uitzonderingen, zelfs in keuken en badkamer waar parket door zijn hoge porositeit en vochtabsorptie niet de meest voor de hand liggende keuze is.

Doeleinden

Keramisch parket wordt als maar meer aangewend voor de luxueuzere doeleinden, zoals voor aankleding in welnesscentra en zwembaden. Door hun hoge slijt -en krasbestendigheid zie je ze ook opdagen in handelspanden en openbare instellingen die intensief belopen worden. 

Hout of houtlooks worden geassocieerd met een huiselijk gevoel van warmte en gezelligheid, das een extra troef voor ronduit elke ruimte.

Vloerverwarming

Keramiek is goede geleider, in tegenstelling tot hout die meer fungeert als isolator, dus zéér ecologisch en aangenaam gevoel in combinatie met vloerverwarming. Ook geen last van barsten, scheuren, uitspringen noten en uitzetting want keramiek is een doodgebakken product.

Onderhoud

De ongevoeligheid voor vlekken van vetten en zuren is vaak doorslaggevend om stenen parket te verkiezen, want een ongelukje is snel gebeurd. Impregneren, schuren, waxen en oliën zijn uit de boze, dus niets van nabehandeling, die vaak omslachtig en duur zijn.


Het volstaat de tegels te dweilen met een neutrale allesreiniger, geen gedoe met complexe producten en doseringen.

De opmars van imitatie parketten voor buiten is ook zeer frappant, alternatieven voor bankirai, padouk en teak domineren de markt.

Langetermijn visie wegens sterkte en duurzaamheid, vorstbestendig, anti-slip oppervlak, minieme groenaanslag, geen verkleuring door UV-licht zijn maar enkele gigantische voordelen ten opzichte van tropisch hardhout.

Prijs

De prijs varieert tussen de 25€ en 100€, wat voor consumenten, volkomen begrijpelijk, enorme onduidelijkheid creëert.


Er zijn enkele basisregels die het verschil kunnen verklaren zijnde:

Hoe korter de planken, hoe goedkoper en ook de diversiteit van prints zonder repetities bepalen grotendeels het prijskaartje. Kwaliteit is vaak doorslaggevend namelijk zijn de tegels gerectificeerd, doorbakken en gekleurd in de massa, kalibratie, bekendheid en ervaring tegelhuis,…


Laat je niet misleiden, ook in keramische tegels is er grote diversiteit, dus laat je goed begeleiden bij de aankoop.

Verwante producten