Uw natuursteen of tegellijm verlijmen

SAMENSTELLING

De meeste grijze of witte poederlijm zijn samengesteld uit cement, zand met geselecteerde korrelopbouw, kunstharsen en speciale additieven ontwikkeld in onderzoekslaboratoria.

BEREIDING

De droge samenstelling vermengen met +/- 30 gram op 100 gewichtsdelen schoon water (per 100 ml water, 30 gram poederlijm toevoegen) met een mixer tot een homogene en klontvrije massa ontstaat. De verkregen massa moet binnen de 3 uur gebruikt worden.

LIJM VS. MORTEL

De aanhechting van lijm na 7 dagen uitharding overtreft deze van mortel tot 5 à 6 maal. Superieur is ook de buitengewone verwerkbaarheid.

ONDERGROND

Geschikte ondergrond

Uitverkoren ondergronden voor flexibele lijmen zijn beton, licht- en gasbeton, cement- kalk- en gipspleisterwerk, Gyproc- en vezelplaten, cement- en gietasfalt en tevens op oude tegelbekledingen.

Voorbehandeling ondergrond

Lijm moet worden aangebracht op een voldoende droge, egale, stabiele , olie- en vetvrije ondergrond zonder oude verf- en restlagen om een optimale hechting te garanderen.
Na het ontvetten en stofvrij maken van de bestaande vloer, volstaat egaliseren en primeren om de nieuwe dekvloer te plaatsen

GESCHIKTE MATERIALEN

Keramische vloer- en wandtegels, faience, mozaïek en natuursteen kunnen zowel binnen en buiten eenvoudig gekleefd worden.

VERWERKING

Met truweel of getande spaan een dunne laag aanbrengen en stevig aandrukken. Nadien onmiddellijk een tweede laag aanbrengen met getande lijmkam (4-10 mm) en in regelmatige rillen verdelen. Tegels aanbrengen met zwevende en draaiende beweging in het lijmbed en stevig op correcte positie aankloppen. We raden het tegelniveleersysteem van Level-IT aan (verkrijgbaar in onze showrooms), deze zorgt er voor dat uw tegels altijd op dezelfde hoogte zitten. (Bekijk hier de productvideo)

Tip: formaten groter dan 60 cm moeten in kruis verlijmd worden horizontaal op tegel en verticaal op grond.

VERBRUIK

Verbruik varieert tussen 1.5 kg tot 3 kg/m² afhankelijk van de gebruikte tandspaan en gekozen tegel formaat.
Geschikte temperatuur tussen 5 en 30°C. Het contact oppervlakte tussen tegel en lijm moet minimaal 80% bedragen.

AFWERKING EN BELOOPBAARHEID

Opvoegen van wandtegels kan na 4 tot 8 u, vloerbekleding bij voorkeur 24 u wachten, afhankelijk van de zuigkracht ondergrond en uitdroging van de gebruikte lijmdikte.
Tip = betreed de vloer pas na 24 u na plaatsing, ingebruikname pas na 14 dagen.

Alle producten voor het plaatsen van vloeren zoals lijm, voegsel en een tegelniveleersysteem zijn bij ons verkrijgbaar.

Verwante producten