Neem uw vloer mee naar buiten

De voordelen van binnen- en buitenshuis leven zijn duidelijk. De rust en de schoonheid van de natuur en de aangename frisse lucht recht in uw huis. Maar het kan moeilijk zijn om verbonden te worden met het buitenleven in een stadsomgeving. Een geweldige manier om de band te versterken tussen binnen en buiten is een naadloze overgang tussen vloeren. We sommen 5 visuele harmonieën voor je op.

Breng buiten naar binnen


Een geweldige manier om je interieur te doen aanvoelen als buiten is door te kiezen voor tegels die zowel op terras als binnen terug te vinden zijn. Dit werkt extra goed als ze in de veranda wordt gelegd. Ontdek onze tegels die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten.

Tip: Poreuze vloeren vereisen extra bescherming en verzadiging. Het geschikte onderhoudsproduct versnelt het natuurlijke verzadigingsproces en beschermd uw tegels voor vlekken.

Vervaag de overgang

Een slimme truc is om één materiaal te gebruiken voor het grootste deel van de keuken en een paar meter voor het einde, de overgang maken naar dezelfde of een soortgelijke tegel die buiten te vinden is. Het is de perfecte manier een een mooie visuele mengeling te maken tussen binnen en buiten.

Probeer een houtlook imitatie

Als je houdt van een echte houtlook maar de voorkeur geeft aan een waterdichte en slijtvaste tegel, kies dan voor een keramische tegel met houtlook.

Ga voor grijs

Donker grijze vloertegels, of zwarte natuursteen zijn perfect als connectie tussen binnen en buiten. Ze bieden vaak een contrast met het groen buiten en je ziet er minder snel vuil op.

Travertin werkt heel goed buiten dankzij zijn duurzaamheid, maar je kan ook kiezen voor kalksteen of zandsteen. Bij die laatste moet je opnieuw zorgen voor een goede verzadiging. 

Kies voor hetzelfde kleuren pallet

Als je een connectie wil maken tussen binnen buiten, maar niet dezelfde tegel of stijl wil, maak dan een link door te kiezen voor materialen die hetzelfde kleuren palet hanteren. 

Zo kun je binnen werken met keramische tegels of cementtegels die iets weerspiegelen van de natuursteen die buiten ligt.

Afbeeldingen