Zelliges - artisanale tegels uit Marokko

Zelliges

Zelliges zijn handgemaakte tegeltjes die oorspronkelijk in Arabische badhuizen en gebedshuizen werden gebruikt. Ze hebben een unieke uitstraling en lenen zich goed om gebruikt te worden in de keuken, badkamer of wc. Met Zelliges geef je een ruimte een warme en authentieke look.

Wat zijn zelliges ? 

Zelliges, ook wel Marokkaanse wandtegels genoemd, zijn handgemaakte geglazuurde tegels van een lichte, meestal witte kleisoort. Ze hebben een onregelmatig oppervlak en zijn doorgaans voorzien van een semi transparante glazuurlaag. Doordat de tegels met de hand zijn gemaakt, krijgen ze een uniek karakter. Met zelliges kun je niet alleen wanden decoreren maar ook vloeren of meubels.

Soorten zelliges

Zelliges bestaan in allerlei afmetingen; de vierkante formaten 10x10 cm en 5x5 cm zijn in Europa het populairst. Door onze eigen productie kunnen wij tevens andere formaten produceren zoals 7.5x15 of 7x20 cm en diverse andere formaten en vormen. Ze zijn in allerlei kleuren te verkrijgen. Doordat elke tegel met de hand is gemaakt en geëmailleerd, krijgt het een karakteristieke uitstraling met een vleugje Arabische schwung. Zelliges komen goed tot hun recht zowel in landelijke als in moderne interieurs.

Productie zelliges

Productie zelliges 10x10 cm is het zelfde als productie zellige mozaiek.

Kostprijs zelliges ?

Bekijk al onze zelliges op onze tegel webshop 

Afbeeldingen

Verwante producten