Cementtegels, breng kleur in je interieur

In een interieur mag wel hier en daar een in het oogspringend stukje kleur zitten, misschien wel een mooi repetetief tekenpatroon op de vloer? Waarom niet!

Oorsprong van cementtegels

Lang geleden brachten de Mooren de techniek voor cementtegels naar Europa, waarna de Spanjaarden en Portugezen het de gehele wereld overbrachten.

Plaatsingsadvies voor cementtegels 

Cementegels werden bij ons vaak gelegd in zwart/ geel dambord maar heel dikwijls werden er soorten steentapijten mee gevormd.

Als je een ruimte wil gaan aankleden met cementtegels dan dien je vooral de breedte van het oppervlak in de gaten te houden,
want de breedte van een ruimte is een referentiepunt, je wil immers niet met een halve tekening eindigen.


Het leggen van cementtegels start je dus vanuit het midden van een ruimte. Aangeraden wordt van te voren een tekening te maken , zodat je dan al weet hoe je tekening uitkomt in de breedte, de lengte speelt een kleinere “optische” rol.


Kunnen cementtegels in de keuken ?

Het gebruik van cementtegels als keukenvloer is geen enkel probleem. Meestal wordt de keuken intensiever gebruikt dan de andere ruimtes in je huis, maar de juiste behandeling van de cementtegels voorkomt veel problemen. De bovenlaag van onze cementtegels is een paar mm dik, dus ze kunnen wel tegen een krasje of stootje.
Ons breed gamma aan cementtegels zorgt ervoor dat er altijd wel een geschikte cementtegel te vinden is die jouw keuken net dat tikkeltje meer uitstraling geeft. Of je nu klassiek woont of net ultra-modern.

Cementtegels in de badkamer

Ook in de badkamer komen de kleurijke patronen van een cementtegels tot hun recht. Zorg dan wel voor een goede impregnering.
Het moet gezegd dat de cementtegels misschien wat vaker dan normaal moeten behandeld worden als je ze in vochtige ruimtes gebruikt, maar hun charmante uitstraling zorgt dat dit de moeite waard loont.

Afbeeldingen

Verwante producten