Sluit filters

Terras - Oprit

Gezellig terrasje thuis? Onze buitentegels voor de tuin zijn vorstbestendig, vervagingsbestendig en eenvoudig te reinigen en zijn ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. 

Verdient je wagen een mooie oprit? Ook hier kunnen we je bekoren met heel wat geschikte, klassevolle tegels. 

Terrastegels zijn een uitstekende keuze voor buitenbestrating. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en bestand tegen extreme temperatuurwisselingen (mits het juiste type wordt geselecteerd). Bovendien bieden terrastegels talloze ontwerpmogelijkheden, zodat je je buitenruimte kunt omtoveren tot een schitterende achtertuin.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle terrastegels gelijk zijn. Bij het plaatsen van je buitenbestrating is het cruciaal om vloertegels te kiezen die specifiek zijn ontworpen voor buitengebruik.

Eigenschappen van kwalitatieve terrastegels

Zorg ervoor dat je een tegelsoort kiest met de volgende eigenschappen.

Duurzaamheid

Kies voor een tegel die bestand is tegen weersinvloeden. Sommige keramische tegels zijn te zacht om buiten te gebruiken. Natuursteen zoals graniet, leisteen, marmer, travertijn, kalksteen en kwartsiet zijn goede opties. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals grijs, blauw en beige.

Waterabsorptie

Als je in een gebied woont met grote temperatuurschommelingen (koude en warme periodes), heb je een terrastegel nodig die bestand is tegen deze extremen. Wanneer een tegel water absorbeert en dit bevriest, kan het kraken veroorzaken, wat leidt tot breuk of scheuren in je bestrating.

Antislip-oppervlak

Net zoals tegelvloeren in de douche, is het belangrijk dat je terrastegels een antislip-oppervlak hebben. Hoewel buitenterrassen doorgaans bestaan uit grotere tegels en dus minder voeglijnen hebben, is het van belang om een enigszins schurende tegel te kiezen. Een beetje textuur zorgt voor grip wanneer de vloer nat is.

Ondersteuning bij het kiezen van terrastegels

Neem contact op voor tips en advies over het kiezen van de juiste terrastegels. Geef duidelijk aan dat je de tegels buiten wilt gebruiken, zodat onze deskundigen je op een professionele en behulpzame manier in de juiste richting kunnen sturen.

Tips voor installatie en onderhoud

Naast het kiezen van de juiste terrastegels, zijn er enkele tips en overwegingen voor een succesvolle installatie en onderhoud van je buitenruimte. Door rekening te houden met deze tips en overwegingen voor de installatie en het onderhoud van je terras, zorg je voor een duurzame en aantrekkelijke buitenruimte die jarenlang meegaat.

Voorbereiding en installatie

Ondergrond

Zorg voor een stevige en vlakke ondergrond voor je terrastegels. Dit voorkomt verzakkingen en ongelijke oppervlakken in de toekomst. Gebruik bijvoorbeeld een laag zand of fijn grind als basis.

Drainage

Plan een goede waterafvoer om waterophoping op je terras te voorkomen. Dit helpt schade door vorst en algengroei te verminderen.

Uitzetvoegen

Houd rekening met uitzetvoegen tussen de tegels om eventuele uitzetting en krimp door temperatuurschommelingen op te vangen. Kies ook zeker het juiste voegsel.

Professionele installatie

Overweeg om een professional van Ceramico in te schakelen voor de installatie van je terrastegels. Dit garandeert een correcte plaatsing en voorkomt problemen in de toekomst.

Onderhoud en verzorging

Reiniging

Houd je terras schoon door regelmatig te vegen en bladeren en ander vuil te verwijderen. Gebruik indien nodig een hogedrukreiniger om hardnekkig vuil en algen te verwijderen.

Voegmateriaal

Controleer regelmatig het voegmateriaal tussen de tegels. Beschadigde of versleten voegen kunnen leiden tot waterinfiltratie en schade aan de tegels. Vervang of herstel de voegen indien nodig.

Vlekken

Behandel vlekken onmiddellijk om te voorkomen dat ze in de tegels trekken. Gebruik een geschikt reinigingsmiddel voor het type tegel en vlek.

Sealer

Overweeg het gebruik van een sealer op natuurstenen tegels om ze beter te beschermen tegen vlekken en weersinvloeden. Houd er rekening mee dat sommige sealers het uiterlijk van de tegel kunnen veranderen, dus test eerst op een onopvallende plek.