Over ons

Een kijkje in onze showroom:

Een vaste waarde

Ondertussen is het al 45 jaar geleden dat Ceramico van start ging met het leveren van tegels en natuursteen. Het aantal vloeren en wanden, binnen én buiten, dat we met onze producten een blijvende schoonheid hebben meegegeven, is ontelbaar.

En daar zijn we trots op. Keramiek en natuursteen is niet alleen ons beroep, het is door de jaren heen een echte passie geworden.

Wij waren destijds pioniers, niet alleen door het enorme aanbod, maar ook door de manier waarop we onze producten voorstelden.

Ceramico was de eerste die de pracht en kracht van tegels en natuursteen op grotere vlakken in de verkoopruimte presenteerde. Die pioniersrol zijn we altijd blijven spelen en dat zullen we blijven doen, bijvoorbeeld met onze vernieuwde website.

Online tegels bestellen

Bezoekers een nog betere voorstelling en inleving bezorgen bij de keuze van hun tegels en natuursteen: dat is de insteek van de volledig vernieuwde website van Ceramico.

Neem gerust een kijkje en laat je verrassen door de enorme verscheidenheid van ons aanbod. Heb je je keuze gemaakt? Kom dan even naar de toonzaal om het product van dichtbij te bekijken of vraag een staal aan via onze stalendienst.

Natuursteen specialist

Als pionier in de natuursteensector zijn wij graag vernieuwend, maar we hebben ook oog voor verbetering.

Precies daarom kregen we als één van de eersten in de sector het label ‘CertiKera’ en zijn we ook al jarenlang de fiere drager van het quality label van Febenat, de federatie van de Benelux natuursteenbedrijven.

Alle onze natuurstenen zijn trouwens conform de geldende CE-normen.

Derde generatie klanten

In 1976 was het de bedoeling om de klanten naar onze toonzaal te krijgen via ‘mond-tot-mond’-reclame. Hoewel we momenteel in een door multimedia overheerste wereld leven, halen we in onze showroom nog steeds het grootste bezoekersaantal via ‘mond-tot-mond’-reclame.

Vandaag krijgen we de "derde generatie" klanten letterlijk over de vloer. Een mooier bewijs van een trouw en tevreden cliënteel kunnen we ons niet voorstellen.

De laatste trends

In de loop van de voorbije jaren hebben wij trends zien komen en gaan en … terugkomen. Ceramico volgt alle trends op de voet, wij houden graag de vinger aan de pols. Dag na dag gaan onze specialisten op zoek naar nieuwe tegels, nieuwe natuursteen en nieuwe ontwikkelingen om onze woningen te betegelen.

De grote uitdaging is deze nieuwe materialen met de nodige deskundigheid op de markt te brengen. We willen al die nieuwigheden niet alleen ‘tonen’, maar ook onze klanten adviseren over nieuwe plaatsingstechnieken en meteen ook aantonen dat onze producten gemakkelijk in onderhoud en vooral ook milieuvriendelijk en duurzaam zijn.

Prijzen zijn belangrijk, maar nog belangrijker is de duurzaamheid van onze producten. Wij houden rekening met de ecologisch voetafdruk en de werkomstandigheden bij onze buitenlandse leveranciers.

Zij worden onafhankelijk gecontroleerd via onverwachte audits ter plaatse.

Eenmaal de natuursteen bij ons geleverd wordt, houdt het niet op. We willen onze producten ook in de allerbeste omstandigheden bewaren om ze in perfect staat bij onze klanten af te leveren.

In Zedelgem beschikken we over een 6.000 m2 groot, overdekt magazijn om de zorgvuldig geselecteerde producten tegen alle weersomstandigheden te kunnen beschermen.

Service

Importeren, verkopen en leveren is maar één aspect van Ceramico. Wij koppelen daar ook een onberispelijke service aan vast.

Een professioneel, maar evenzeer creatief verkoopteam staat klaar om de bezoeker deskundig advies te geven. Ook architecten en binnenhuisarchitecten staan we met raad en daad bij.

Wij zorgen graag voor een prijsofferte, gratis, op maat en binnen het vooropgesteld budget. Na aankoop begeleiden wij onze klanten in het plaatsen en onderhoud.

Via onze technische info houden wij alle informatie over onderhoud en plaatsing nauwkeurig bij. Onze professionele begeleiding maakt dat de bekendste wereldmerken ons benaderen om hun gamma in ons aanbod op te nemen.

Wij hopen in de toekomst, samen met u, nog beter te kunnen inspelen op uw vraag naar tegels en natuursteen om zo de gevestigde waarde te blijven in uw regio.

Fabrice Rogiers
CEO - Ceramico