Marokkaanse natuursteen zorgt voor serene uniformiteit

Om de strakke vormgeving van een villa in Knokke te beklemtonen, koos de architect in samenspraak met de bouwheer en op advies van Patrick Verheyen voor zowel binnen als buiten de woning een vorstvrije kalksteen uit Marokko.

De ‘Mediteranean Cream’, geleverd door Stone Senses uit Oostkamp, oogt niet alleen bijzonder mooi, de natuursteen laat zich ook makkelijk bewerken”, vertelt Patrick Verheyen van G&M Natural Stone, dat de volledige uitvoering met inbegrip van de plaatsing in goede banen heeft geleid.

Uniforme rust

Het gebruik van éénzelfde steen voor diverse toepassingen, zowel binnen als buiten de woning, mag dan niet meteen voor de hand liggend zijn, het resultaat oogt schitterend en is een schoolvoorbeeld van de strakke esthetische benadering door architect Filip Van Bever.

Niet alleen de vloeren binnen en buiten, maar ook de zwembadboorden, de trappen, de wastafels en de wanden in de badkamer, de lambriseringen, … alles werd uitgevoerd in dezelfde natuursteen”, gaat Patrick Verheyen verder. “Het idee komt van de architect die op die manier rust wil brengen in de woning. Alleen al het feit dat dezelfde vloer van binnen naar buiten doorloopt, benadrukt de uniformiteit en zorgt voor een serene strakheid.

Esthetische klasse en een duurzaam materiaal

Waarom de opdrachtgever, in samenspraak met leverancier Stone Senses, precies voor deze natuursteen heeft gekozen, heeft niet alleen te maken met het uitzicht.

De Mediteranean Cream getuigt inderdaad van esthetische klasse, maar ook de duurzaamheid en de vlotte bewerkbaarheid speelden een voorname rol in de keuze voor deze Marokkaanse kalksteen en oogt ook bijzonder mooi in een modernere constructie. Bovendien is de Mediteranean Cream vorstvrij (met attest en alle CE markeringen) zodat toepassing buitenshuis perfect mogelijk is. In dit project gaat het ook nog eens om 100% maatwerk en dan is het vanzelfsprekend belangrijk dat het plaatmateriaal perfect in de juiste maten kan worden verzaagd. In totaal werd in het project +/- 400 vierkante meter van deze natuursteen verwerkt. We zijn er in totaal toch een drietal maanden aan de slag geweest.

Service

De natuursteen is afkomstig uit een Marokkaanse fabriek waarvan Stone Senses mede-eigenaar is. Het bedrijf uit Oostkamp profileert zich al jarenlang als leverancier van kwaliteitssteen met een speciaal tintje en dit onder meer uit Noord-Afrika, maar ook in Azië, Vietnam en India is de onderneming uitstekend ingeburgerd met diverse eigen productie eenheden.

Stone Senses laat ook niets aan het toeval over, getuige de service die ook in dit project van hoogstaand niveau was.

We werken al geruime tijd met Stone Senses en hebben door de jaren heen diverse projecten samen gerealiseerd. Om ons, voor zover nodig, te overtuigen van de topkwaliteit én de verwerkbaarheid van de kalksteen voor deze villa in Knokke, werden we uitgenodigd om ons ter plaatse in Marokko te vergewissen van de mogelijkheden. We hebben de steen niet alleen gezien, we hebben bij de fabrikant zelf ook onze eigen selectie kunnen maken.

Laat je inspireren >

Afbeeldingen

Verwante producten