TREND: Keramische XXL panelen

Nadat de tegel in 60 bij 60 cm–formaat jarenlang de hoofdrolspeler was, zien we de laatste jaren steeds grotere formaten aan het tegelfirmament. Na 75x75, 80x80 en ook 90x90 duiken steeds meer veelvouden van deze  formaten op. Hoe komt dit?

Het esthetische aspect van die keramische platen spreekt enorm aan, zeker bij architecten die zo weinig mogelijk voegen in een vloer- of wandbetegeling willen zien. Moderne woningen zijn hot, het moet allemaal minimalistisch en strak zijn. En daar past die XXL-tegels perfect in het plaatje! 

Voor elk type wand en vloer

In hedendaagse, maar ook tijdloze tinten en patronen doen keramische panelen op kamerhoogte steeds meer hun intrede bij nieuwbouwwoningen en renovaties.

Hun esthetisch strakke belijning bezorgt een kleine ruimte een optisch grotere uitstraling. Ideaal voor het betegelen van douchewanden, want je hebt zo goed als geen of weinig voegen. Keramische platen zijn ook krasvast, hittebestendig en bestand tegen zuur. Kortom onderhoudsvriendelijk dus!

En neen, ze zijn er niet enkel en alleen voor de wand, ze lenen zich ook uitstekend voor de vloer. Een alternatief op beton- of gietvloeren. Ze zijn bovendien ook prima maatjes met vloer-of wandverwarming.

XXL tegels in de badkamer

 

Natuurlijke look

Smaken verschillen, dus hou je eerder van natuursteen dan zijn er keramische panelen die quasi niet te onderscheiden zijn van hun “natuurlijke vriendjes”. Ook liefhebbers van “betonlook” vinden hun gading. Denk grijze tinten, antraciet, granito, je noemt het maar! 

 

Plaatsing XXL tegels

En wat met de plaatsing horen we je vragen? Niet zo moeilijk als het lijkt. Met een portie vakkennis, de juiste tools, wat handigheid en geduld is het plaatsen van keramische panelen geen onoverkomelijk euvel … en met het resultaat boek je vast en zeker “succes”. 

In de video hieronder wordt stap voor stap getoond hoe je de XXL-tegels best plaatst. 

 

Lees ook hoe je best dunne XL en XXL tegels plaatst >

Verwante producten