Zo kies je de perfecte tegel voor jouw interieur

Tegels vervang je niet zomaar om de paar jaar. Daarom primeert een goede doordachte keuze. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we ondertussen waar je best rekening mee houdt bij die belangrijke keuze. We lijsten graag onze tips voor je op! 

Neem je tijd en denk goed na

De keuze van je tegels maak je niet in een paar dagen. Je moet rekening houden met verschillende factoren.

Zo is het belangrijk dat je tegels passen in je interieur, en daarbij horen je meubels, decoratiestukken, ... Wil je zeker zijn dat de tegels passen in je interieur? Vraag dan stalen aan van tegels die je voorkeur dragen. Zo zie je in het licht en de sfeer van je woning hoe die tegels erin uitkomen. 

Denk ook na over de praktische kant van je tegels. Heb je een gezin met kinderen? Kies dan voor een krasbestendige en onderhoudvriendelijke tegel. Poets je niet graag? Dan is een vloer met structuur en schakkeringen een goede keuze. Zo valt het stof op de tegels minder op. 

Voor elk type interieur een passende tegel

Afhankelijk van welk type interieur je verkiest, bepaal je ook het type tegel. We onderscheiden vier types interieur:

 

Klassiek interieur

Laten we beginnen met de definitie van een klassiek interieur:

Een klassiek interieur is stijlvol en tijdloos. Symmetrie, ornamenten en zuilen kenmerken een klassiek interieur. Maar ook vooral het gebruik van klassieke woonaccessoires, zoals een kroonluchter, geven de doorslag. 

In een klassiek interieur kom je vaak hout, en dus parketvloer, tegen. Wil je liever geen houten vloer, maar wel parket? Dat kan, dankzij de houtlook tegels ervaar je de sfeer en warmte van natuurlijk hout, zonder al het ingewikkelde onderhoud. 

 

Klassiek interieur

 

Modern interieur

Bij een modern interieur geldt de regel 'less is more'. Opsmuk en franjes vind je niet direct terug in een modern interieur. Denk ook aan strakke kleuren zoals zwart en wit. En bij dat strakke interieur hoort ook een strakke, moderne tegel

 

Modern interieur

 

Retro interieur

Nieuw is niet altijd beter. Maar retro is daarom ook niet altijd oud. Een retro interieur herken je aan de vele kleuren (vaak geel, oranje en bruin), motieven en patronen. Trek die motieven en patronen door in je retro tegels, en je retro interieur is compleet! 

 

Retro interieur

 

Industrieel interieur

Een industrieel interieur is stoer, robuust en gebaseerd op ruwe en grote functionele vormen en materialen. Je kan dit laten terugkomen in je interieur door te werken met betonlook tegels en door stoere decoratieve materialen te gebruiken. 

 

Industrieel interieur

 

Nog twijfels? Ontvang dan gratis persoonlijk advies en tips in onze ruime showroom

Afbeeldingen

Verwante producten