Natuursteen, zelliges en cementtegels uit Marokko

In 2006 werd een productie gestart van handgemaakte natuursteen. Een joint venture tussen Stone Consulting en een Franse vennoot met jarenlange ervaring in de bewerking van de Franse witsteen en een lokale zakenpartner, als derde generatie werkzaam in natuursteen met ruime kennis van de vele Europese stenen.

Het resultaat, de nieuwe productie en de eeuwenoude stenen die wij aantreffen in oude gebouwen op ons Europese continent zijn nauwelijks te onderscheiden. De gelijkenis met de Franse witsteen, esthetisch en kwalitatief zijn markant.

Diverse referentie die werden opgebouwd door klanten van CERAMICO is het bewijs dat de materialen goed aankomen en gesmaakt worden door klant en binnenhuis decorateur. Buiten de replica’s van deze oude stenen werd ook gedacht aan het moderne interieur met groot formaat natuursteen.
Speciale bewerkingen voor deurportieken, venstertabletten en trappen kunnen op maat gemaakt worden.

Zelf beeldhouwwerk behoort tot de mogelijkheden. De diverse stenen werden in 2013 getest en gekeurd en bleken te voldoen aan de CE normen die sedert 01 juli 2013 verplicht van toepassing zijn bij de levering van alle natuursteen.

In 2012 werd gestart met eigen productie van de befaamde zellige steentjes. Hierdoor kunnen wij onze klanten op tijd en binnen de geldende normen bevoorraden. Het gebruik van lood is hier dan ook niet meer van toepassing. Door onze creativiteit kunnen wij nu ook de zellige kleuren aanbieden als mozaïeken op net. In 2013 werd een overeenkomst gemaakt met een ambachtelijk atelier die voor ons diverse cementtegels maakt. Met een gamma van meer dan 75 kleuren en een oneindig aantal design mogelijkheden kunnen wij alle opdrachten aan. Voor verbouwing en renovatie reproduceren wij uw oude geplaatste cementtegels. Architecten en binnen huis specialisten staan versteld wat wij kunnen maken voor onze klanten. CERAMICO creëert niet alleen tegels en natuursteen, maar ontwikkeling en creativiteit staan hoog in ons vaandel en credo.