Tegeltrends 2020

De tegelindustrie heeft elk jaar verschillende grote evenementen waar de nieuwste stijlen en innovaties worden getoond. De meest recente was Cersaie, 's werelds grootste beurs op vlak van keramische betegeling in Bologna (Italië). Hier zijn enkele van de toptrends die daar te zien waren, binnenkort op weg naar onze showroom

Wij sommen enkele van deze trends op die ook in België zullen aanslaan. 

Zeldzaam en kostbaar

Tegeltechnologie is zo verfijnd geworden dat fabrikanten nu zeldzame stenen kunnen emuleren met hun dramatische beweging en kleurenspel. Dit is een duurzame manier om die kostbare materialen te presenteren zonder de aarde uit te putten. De effecten zijn majestueus en worden gebruikt voor, vloer- en wandtoepassingen, doucheomgevingen, in mastersuite of accentwanden in de woonruimte.

Gespikkeld

Als je dol bent op het uiterlijk van terrazzo, zal deze stijl zeker je aandacht trekken. Het is echter niet beperkt tot die schaal. Je zult grotere giraf-achtige patronen en zelfs geometrische spikkels vinden. Het is een knipoog naar de heropleving van het postmodernisme met de natuur en technologie die inspiraties biedt.

Vermenging

Houtlook en op beton geïnspireerde tegels zijn al enkele jaren populair, dus het is niet verwonderlijk dat fabrikanten en ontwerpers op zoek zijn naar nieuwe manieren om ze te presenteren. Het combineren van materiële effecten - zoals hout en beton(look) of marmer en terrazzo - zijn manieren om moeilijke of kleine ruimtes een specifiek karakter te geven.

Groot, groter, grootst

Zowel bij houtlook als marmerplaten (marmopanel) en keramische tegels blijven de XXL formaten de kop opsteken. Hoe groter, hoe beter, lijkt het wel. Grootformaat tegels veroveren in de tegelwereld steeds meer terrein. Op de XXXL tegel hoef je niet lang meer te wachten. 's Werelds grootste grootformaat tegels.

Spoiler alert: we hebben het over 3m x 3m. Dat is een tegel die je van vloer tot plafond brengt.

Verwante producten