Terrazzo tegels

Terrazzo tegels zijn een van de meest veelzijdige tegelopties op de markt. Terrazzo is een vloermateriaal dat traditioneel werd gemaakt door marmer, graniet, kwarts of glasschilfers te mengen in een cementbindmiddel. Ondertussen zijn de technieken zo ver gevorderd dat je nu keramische terrazzo tegels hebt. Alsook terrazzo op een onderlaag van keramische tegels, wat bij toepassing op vloerverwarming voor een optimale warmtegeleiding zorgt. 

Terrazzo brochure

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Download dan gratis onze terrazzo brochure >

Geschiedenis van Terrazzo

Bekend over de hele wereld onder verschillende namen (terrazzotegels, baldosa, enz.) was de terrazzotegel een van de eerste materialen gemaakt van de resten die overblijven van werken met marmer en steen, gebonden met cement, gekleurd met natuurlijke oxiden en gemengd met water.

Product van de armen

Net als veel gerechten uit de traditionele Italiaanse keuken, begon de terrazzotegel het leven als een product van de armen. 

Ondertussen werd deze stijl gretig overgenomen door alle sociale klassen. 

Misschien herken je het wel van de vele Italiaanse palazzo's?

Oneindige decoratieve mogelijkheden 

Ook het oneindige aantal decoratieve mogelijkheden met randen en tapijten die de effen kleuren verrijken, maakte het mogelijk en nog steeds mogelijk om vloeren van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Dat zorgt ervoor dat terrazzo vloeren opvallen als de mooiste vloeren in Italië en over de hele wereld.

Hedendaagse Terrazzo

Vloeren in terrazzo zijn nu dus helemaal terug van nooit weggeweest.

Voor elk interieur

Dankzij de kleurrijke partikels van marmer, kwarts of graniet, en de toevoeging van gepigmenteerde cement of resine, zorgen de vloertegels in terrazzo voor een stijlvolle indruk en een kleurrijke toets binnen elk interieur.

Terrazzo was vroeger razend populair voor de vloeren van Italiaanse palazzo’s, en nu is het oogverblindende stukje steen een heuse comeback gestart.

Niet enkel als vloer

We zien terrazzo steeds vaker verwerkt worden in vloeren, aanrechten en badkamermeubels, maar ook stoffen en behang moeten geloven aan al dat spikkelgeweld.

Neem dus maar alvast afscheid van marmer, want terrazzo is helemaal terug van weggeweest.

Terrazzo brochure

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Download dan gratis onze terrazzo brochure >

Verwante producten